Ужгород: Заплатити за сміття городянам заважає …ЖЕК!

Останнім часом в Ужгороді активізувалася інформаційно-пропагандистська робота щодо оплати за послугу вивозу сміття. Свого піку ця кампанія досягла, коли чиновники запросили журналістів в рейд по квартирах, що боргують або не мають укладені договори. Зрозуміло, що нічого путнього з того не вийшло.

Ба, більше ,– складається враження, що ужгородській владі насправді абсолютно начхати, чи платитимуть люди комунальникам.

Ось уже 5 років минуло, як Сергій Ратушняк вигадав вивести із квартплати ціну сміття і зробити окремий тариф. Його вартість – 5 гривень з людини. Вивозити непотріб доручили аж 5 підприємствам. Представник ЖОДНОГО із них за усі 5 років до мене додому з пропозицією укласти договір так і не прийшов. То може мені, одному із понад 120 тисяч ужгородців, самому бігати за ними і виясняти, яке конкретне підприємство обслуговує мій будинок? До речі, мінялися вони досить часто – спочатку ТОВ “Житло-сервіс”, потім КП “Уж”, а тапер, здається, міське КШЕП. Питається, чого так?.. Суб’єктивна думка – в Ужгороді на вивозі відходів хтось так добряче заробляє, що його навіть не хвилює, хто і скільки платить за таку послугу.

Нинішня влада також чомусь не вважає, що до людей треба приходити додому і пояснювати, що за сміття потрібно платити. Ба більше – влада дозволяє всіляким чиновникам перешкоджати в укладанні договору. Скрутно КШЕПу із грошима?.. Немає грошей на пальне і зарплату? То хай подякують за це не лише боржникам, а й  такому собі ТОВ “Житло-сервіс” – ЖЕКу Нового району (керівник – Богдан Тереняк). Саме ця структура, порушуючи ряд законів, не надала мені довідку про склад сім’ї через незначну заборгованість.

Цей документ необхідний КШЕПу. А нема документу, нема договору. Немає договору – не можу платити за вивіз сміття. Цікаво, у скількох людей така ж ситуація? І як після цього влада Ужгорода зможе апелювати до совісті городян, якщо дозволяє ЖЕКам робити між споживачами послуг і комунальниками такі витончені бюрократичні перешкоди?..

Ярослав Гулан, Закарпаття онлайн.БЛОГИ