Закарпаття: Новому аеропорту в Мукачеві найближчим часом не бути

Виконувач обов’язків голови бюджетної комісії Закарпатської облради Володимир Чубірко прокоментував ситуацію із земельними ділянками навколо Міжнародного аеропорту «Ужгород» та планами будівництва аеропорту в Мукачеві.

Депутат розповів, що поки навіть не існує остаточної інформації, чи окремі території аеропорту чи навколо нього вже передані у власність окремим особам, чи це лише попередні домовленості. Наразі мерія проводить інвентаризацію всіх земель, що знаходяться навколо злітної смуги.

Не бувати найближчим часом і новому аеропорту в Мукачеві, будувати який область мала наміри декілька останніх років підряд. «Це будівництво навіть було включено в програму Кабінету Міністрів, однак коштів не вистачає. Тож, поки що, краще приводити до ладу те, що маємо», – розповів Чубірко. Зокрема, 2 млн.грн. з цьогорічного обласного бюджету направлено на закінчення ремонту злітної смуги і стоянки ужгородського аеропорту. Адже наразі літаки з турбінами просто відмовляються сідати тут через те, що залишки асфальту можуть потрапити в їх турбіни і попросту зламати транспортний засіб.

“Мукачево.net”