Олександр Ледида та Іван Балога привітали закарпатців із 72-гою річницею проголошення держави Карпатська Україна

Шановні закарпатці! 15 березня 1939 року у Хусті розпочав роботу перший обраний народом Закарпаття законодавчий орган влади на теренах краю – Сойм Карпатської України. Він проголосив утворення незалежної держави – маленької за територією, але великої за політичним та історичним значенням країни у центрі Європи.

Ця історична подія стала важливим кроком до єднання всіх українських земель, відродження Української соборної держави, утвердження національної ідеї.

Проголошення Карпатської України  стало проявом високої свідомості закарпатців, справжнім тріумфом національно-визвольної боротьби синів і дочок Срібної Землі, сприяло розвитку національної самосвідомості всього українського народу.

Повертаючись до подій 72-річної давнини, схилімо голови перед світлою пам’яттю тих, хто вступив у нерівний бій на Красному полі, був закатований у в’язницях,  хто віддав життя за свободу і незалежність. Вони свято вірили у правильність обраного  шляху. Їх воля до перемоги була непохитною, а мужність – вражаючою. І нині, через роки, нам важливі уроки тих буремних днів,  пам’ять і правда про Карпатську Україну, її творців та оборонців.

Герої завжди будуть прикладом  єдності заради великої ідеї – зміцнення і розквіту  незалежної соборної України, щастя її громадян.

Олександр Ледида,                                                                       Іван Балога,
голова                                                                                               голова
обласної державної адміністрації                                           обласної ради