Розпочався продаж найбільшої кулінарної книжки світу

Усі бажаючі можуть замовити найбільшу у світі кулінарну книжку, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на веб-сайт британської газети Guardian. Називається вона “Модерністська кухня”, її вага – 18 кілограмів, у ній 2438 сторінок, ціна видання – 395 фунтів стерлінгів.
Книжку опубліковано в США. Її автором став колишній директор з технологій компанії Microsoft Натан Михвод. Кілька років тому він звернув увагу на те, що у літературі про приготування їжі утворилася прогалина, пов’язана із застосуванням нових технологій та технічних засобів (мікрохвильові печі, вакуумні пристрої тощо). Її він і вирішив заповнити своєю книжкою.

У її створенні автору допомагали 36 досвідчених редакторів. Сам Натан Михвод зазначає, що близько 80 відсотків рецептів книжки можуть бути втілені у поживні та смачні страви у будь-якій кухні з сучасним оснащенням. Але є і такі рецепти, які вимагають, наприклад, рідкого азоту, високого та низького тиску й інших технологічних особливостей. Зрозуміло, такі кулінарні шедеври доступні тільки обраним.

Оглядач Guardian зазначає, що Натан Михвод та його команда зібрала рецептів значно більше, ніж їх опубліковано у новій книжці. А тому можливе видання її другого тому.