Ужгород: Міська влада зустрілася з керівниками підприємств, що займаються збиранням металобрухту

Загалом у місті таку діяльність здійснює з десяток суб’єктів, стільки ж і пунктів прийому. Зустріч з представниками заготівельників проводив заступник Ужгородського міського голови Юрій Беляков. Він звернувся до заготівельників з переконливим проханням не приймати на брухт так званий “комунальний метал” – зливоприймачі, труби, “кожухи” електричних опор, і, звісно,  люки.
У разі, коли на пункти прийому приноситимуть такі “знахідки” – слід терміново повідомляти міську владу, представники якої за допомоги міліції виявлятимуть крадіїв міського майна і вимагатимуть компенсації. У мерії наголосили, що можливі перевірки пунктів прийому саме на предмет “комунального” металу. Водночас керівництво фірм-заготівельників попросили з розумінням поставитися до вимог мерії і співпрацювати з нею в інтересах міста.

До порушеної теми є підстави поставитись більш ніж серйозно. Приймання комунального майна на брухт є потуранням крадіям. Ті ж зливоприймачі і люки, які приносять заготівельникам, приймаються за копійки, а для міського бюджету їх заміна – доволі витратна. І, звісно, відсутність люків на вулицях – це небезпека для ужгородців.

На вулицях обласного центру загалом є більше тисячі люків, – інформує прес-служба міської ради з посиланням на Управління міського господарства. Ужгород потерпає від злодіїв, котрі цуплять метал. Через крадіжки відсутні близько 60 люків, нема на місцях і майже 230 зливоприймачів. На вулиці Другетів покрадені й чавунні “кожухи” з ліхтарів – наразі цією справою займається міліція.

Прес-служба Ужгородської міської ради