Закарпаття: Два КП-боржники — “Уж-тепло” і “Мукачевотепло” — відключать від газу

ДК “Газ України” доручила відключити від газопостачання 13 підприємств комунальної теплоенергетики. Як повідомляє прес-служба компанії, дане рішення прийнято у зв’язку з накопиченою ними значною заборгованістю перед компанією і “з метою посилення дисципліни газоспоживання та розрахунків за природний газ”.
Згідно з повідомленням, будуть відключені “Донецьктеплокомуненерго”, “Краматорська тепломережа”, “Маріупольтепломережа”, “Дніпропетровські теплові мережі”, “Теплоенерго” (Дніпропетровськ), “Уж-тепло” (Ужгород), “Мукачевотепло”, “Теплоенергетик” (Кіровоград).

Також це “Лисичанськтепломережа”, “Теплопостачання Одеси”, “Одеська ТЕЦ”, “Дирекція розвитку інфраструктури території” (Харківська область), “Смелаенергопромтранс”.

“ДК “Газ Україна” попередньо поінформувала Дніпропетровську, Донецьку, Закарпатську, Кіровоградську, Луганську, Одеську, Харківську та Черкаську облдержадміністрації, а також Держжитлокомунінспекцію, про необхідність відключення від газопостачання зазначених підприємств”, – йдеться у повідомленні.

“З метою надання допомоги підприємствам з газопостачання та газифікації в посилення дисципліни газоспоживання в Дніпропетровську, Закарпатську, Луганську та Одеську області направляються групи працівників ДК “Газ України”, – зазначила прес-служба.

Також “Газ України” зазначає, що “населення в цілому сумлінно і своєчасно сплачує вартість спожитих комунальних послуг, в т.ч. теплової енергії, проте сплачені ними кошти своєчасно в компанію не надходять”.

У повідомленні підкреслюється, що підприємства комунальної теплоенергетики заборгували за природний газ, спожитий з початку опалювального періоду 2010-2011 років, близько 6,3 мільярдів гривень (станом на 21 березня 2011, без АЕК “Київенерго”)