Що робив у лісі під Ужгородом наступник Сталіна

У лісі під Ужгородом, неподалік села Кам’яниця, майже під самим словацьким кордоном можна натрапити на великий будинок, оточений могутньою кам’яною огорожею. Інформатор газети «Закарпатські оголошення» знайшов цю місцину випадково. Нам хотілося дійти до застави, про яку так багато говориться, тож ми вирушили підкоряти маловідомі території.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Дорога досить гарна, зважаючи на те, що вона знаходиться у суцільному лісі. Щоправда, місцями вона зникає і під ногами з’являється каша із води, землі і талого снігу. Якщо внизу весна, то тут – досить зимно.

Так ми і натрапили на будинок Шуфрича. Кажуть, що колись у 60-х роках Хрущов справді приїздив на полювання у Карпати і жив у будиночку, що знаходився на цьому місці. Потім подалі від людських очей приїздила на відпочинок партійна еліта з Ужгорода. Далі хата переходила із рук в руки, аж поки її не викупив Нестор Шуфрич.  Як він сам розповів одному з видань, заплатив за неї 450 тисяч гривень. За словами місцевих, раніше дача була огороджена сіткою. Високу кам’яну огорожу поставив уже Шуфрич у 2005 році. Сьогодні біля дачі Хрущова-Шуфрича чергує лише один охоронець із собакою. Сам Шуфрич тут з’являється нечасто. Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення» згодом. Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net