Закарпаття: У Берегово провели весняну Толоку

У двері постукала весна: матінка-природа скинула білосніжне покривальце та вбирається поволі в зелені шати. На деревах  з’являються бруньки, квітують первоцвіти. Активісти з довкілля беруться за поміч природі.
Зокрема підприємець Валентин Медве зі своєю бригадою, яка складається з восьми осіб, взялися за весняне прибирання міста: очищення скверів і водоканалу,  висадження дерев,  формування кущів. На бульварі Іллейша бригада виконала санітарну обрізку дерев. Відтак дрова попрямують у домівки малозабезпечених сімей, які подали відповідні заяви. Отож і місто озеленили, і людей зігріли – справу вигідну для всіх учинили. Відрадно, що вся робота виконується напрочуд швидко. Закінчити її пан Валентин планує вже до кінця цього місяця. У майбутньому хочуть придбати газонокосарки, щоб наші сквери стали охайнішими. А наступне “зелене” прибирання буде влітку.

Відрадно, що наше місто з кожним роком набуває європейського вигляду. Пригадується минулорічний візит на Берегівщину відомого українського балетмейстера Григорія Чапкіса, який після відвідин нашого міста мовив три слова: “Я в Європі!” А на берегівських вулицях після санобрізки простору та сонця таки побільшало.

Тетяна СОЙМА, студентка відділення журналістики УжНУ, міська газета “Берегово”