Закарпаття: В УжНУ провели круглий стіл “450 днів до Євро-2012: роль молоді м.Ужгород в організації Чемпіонату”

Нещодавно студентство Ужгорода отримало можливість поспілкуватись та дізнатись більше про роль волонтерів в організації Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Фінальна частина цього дійства відбудеться в Україні та Польщі вже менше ніж за 450 днів.
Саме таку назву й отримав «круглий стіл», ініційований Студентською радою Ужгородського національного університету та Всеукраїнським центром волонтерів – 2012 (м. Київ) – “450 днів до Євро-2012: роль молоді м. Ужгорода в організації Чемпіонату”.

Майже повністю заповнили приміщення читальної зали Наукової бібліотеки УжНУ студенти, які зацікавились тематикою заходу та прибули на його засідання 15 березня. Спочатку студенти факультету суспільних наук Проданюк Василь і Турані Тетяна, а також студентка факультету фізичного виховання та спорту Гуріна Вікторія розповіли присутнім загалом про проведення ЧЄ в Україні, про міста, що прийматимуть чемпіонат, про рівень підготовки Ужгорода до прийому вболівальників та про досвід волонтерства на подібних заходах. Після цього мова пішла безпосередньо про те, яку роль можуть відіграти добровольці у проведенні в Україні третьої за масштабами спортивної події у світі. Як розповів присутнім Миколай Воробйов, координатор Всеукраїнського центру волонтерів – 2012, роль волонтерів важко переоцінити, адже вони є повноцінними співорганізаторами футбольного дійства. «Організатори із УЄФА планують залучити до роботи в Україні 2800 волонтерів. Окрім УЄФА також будуть задіяні добровольці у приймаючих містах – Києві, Львові, Харкові та Донецьку. Проте варто пам’ятати, що вболівальники, які приїдуть до України, окрім матчів матимуть бажання відвідати й інші куточки нашої країни, тому потреба у волонтерах постає і в тих містах, де офіційні заходи не передбачені», – зазначив пан Воробйов.

Голова Студради УжНУ Крістоф Томей висловив думку, що поширення ідеї волонтерства на Євро-2012 серед молоді Ужгорода стане приводом для того, щоб розглянути можливість залучення добровольців і в обласному центрі Закарпаття.

Також учасникам круглого столу розповіли про переваги волонтерства, його види та етапи. Окремо було презентовано проект volunteers2012.org.ua – неофіційний, проте поки єдиний інтернет-портал, присвячений тематиці волонтертсва на ЧЄ-2012. Про зацікавленість студентів свідчить і те, що наприкінці засідання «круглого столу», організаторам зустрічі задавали чимало запитань. Отже, можна з впевненістю сказати, що наступного року студенти УжНУ поповнять ряди волонтерів – добровільних співорганізаторів Євро-2012 в Україні.

Прес-служба Студентської ради УжНУ