Закарпаття: Угорськомовне Берегово — у передсвяткових клопотах

День Міста — це традиційне берегівське свято пройде в травні – воно припадає на 20 і 21 число (будемо сподіватися, що ці дні будуть сонячними та благодатними). Розпорядженням  міського голови І. Гайдоша створено оргкомітет з проведення традиційного Дня міста на чолі з першим віце-мером Берегова Ольгою Бізілею.

У середу відбулося чергове засідання, на якому розглянуто організаційні питання.  Берегівчани очікують гостей з Угорщини, Австрії, Чехії, запросять також керівників ОДА та облради, голів міст обласного значення та райрад із усього Закарпаття. Готуються запрошення, афіші, сувенірна продукція, програмки. До проведення міських іменин залучено чимало служб і організацій, адже масові дійства, зокрема, театралізований учнівський марш-хода, проходитимуть як на центральній площі, де буде встановлено грандіозну сцену, так і на стадіоні «Дружба» й у амфітеатрі.
Безумовно, вже зараз доведеться місто причепурити, навести в ньому порядок. Відбудеться ціла низка спортивних стартів, пройдуть концерти й творчі вечори. Місцеві винороби (щоправда, із розмахом дещо меншим, аніж під час винного фестивалю), зможуть пригостити жителів міста і гостей своєю п’янкою продукцією.
Планується, що урочисте відкриття берегівських днів у суботу (21 травня) біля Будинку культури буде насиченим, змістовним. Спершу вітання виголосить міський очільник, а потім до слова запросять гостей. Відтак буде прийом міського голови і гарна забава в амфітеатрі.
Барвисте, людне свято обіцяє бути яскравим, однак пройде скромно та невитратно.

“Берегово”