Закарпаття: На Ужгородщині розпочались роботи по озелененню та благоустрою населених пунктів

З приходом весни повсюдно розпочались роботи по очищенню, озелененню та благоустрою населених пунктів району. За доброю традицією працівники установ і організацій району, навчальних та культурних закладів долучаються до робіт по прибиранню територій, висадженню дерев, кущів та квітів.
Працівники виконавчого апарату Ужгородської районної ради минулого четверга також продемонстрували, що вміють  не тільки папери писати, але й попрацювати фізично. На цей раз трудовий десант посадовців висадився в селі Великі Лази, на території ЗОШ. Попередньо були заготовлені саджанці дерев та квітів. Тож, взявши в руки реманент,  працівники райради перекопали клумби, посадили гарні квіти. Чудовому весняному настрою сприяв погожий сонячний день, веселий сміх шкільної дітвори, яка також активно працювала в цей день. За мить клумби біля школи всміхнулися різнокольоровими оченятами весняних фіалок. Дітвора із задоволенням поливала щойно посаджені квіти.

Чоловіча частина трудового десанту на чолі з Михайлом Фединцем, головою районної ради трудилася по обрізці дерев та очистці території школи від сміття. Робота йшла дружно і весело. Над селом ледь струївся димок – палили минулорічне листя.

Завершивши роботу,  працівники  ради здійснили екскурсію по школі, яку із задоволенням провела Віра Данко, заступник голови ради (в недалекому минулого директор школи). З гордістю Віра Степанівна розповідала про свою школу, де є сучасний інтерактивний клас, етнографічний музей, чудова бібліотека, а головне – прекрасний педагогічний колектив.

Поряд з школою височіє чудовий палац, дворянське гніздо Нандора Плотені. Сьогодні про неповторні звуки мелодій віртуозної гри на знаменитій скрипці Страдиварі пам’ятають хіба що велетенські сосни, що височіють біля палацу. Про історію цього дивовижного палацу тут  може розповісти кожен учень чи житель села. Тож, перш за все, старанно  прибрано  саме тут, біля палацу, який просто сяє під весняним промінням сонця.

Всі залишились трохи втомлені, але задоволені і від фізичної праці, і від дотику далекої історичної давнини.

Галина Барканова, Ужгородська РДА