Закарпаття: На митному посту «Тиса» українець не задекларував жіноче взуття на 450 тисяч гривень

Вчора, в зону митного контролю пункту пропуску «Тиса» прибув мікроавтобус. Ним керував громадянин України, який повертався додому після перебування у Італії.

Перед початком митного контролю водій письмово задекларував про наявність у нього  лише незначної суми іноземної валюти та особистих речей.

Та коли митники оглянули вантажне відділення транспортного засобу, то виявили там 390 пар жіночого взуття торгових марок «ALBANO», «BALDAN» виготовлених у Італії, загальною вартістю майже 450 тисяч гривень.

Як пояснив наш співвітчизник, взуття він отримав від свого знайомого у Неаполі і повинен був передати третім особам в Україні, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net  у прес-службі Чопської митниці.

Хоча товари і не належали водієві, але оскільки саме він їх переміщував через кордон в Україну то і був зобов’язаний повідомити митному органу точні відомості за встановленою формою про всі наявні у мікроавтобусі предмети.

Тим самим від вчинив діяння, відповідальність за яке передбачено статтею 340 Митного кодексу, що і було задокументовано протоколом про порушення митних правил, а взуття – вилучено до рішення суду.

zakarpatpost.net