Закарпаття: У Дубовому на Тячівщині чекають гостей на “День Бика”

Закарпатський край відвіку славиться оригінальністю разноборазных свят. З покоління в покоління наголошується народне свято горян проводів на полонину отар на все літо. Ось і на початку травня, а саме, 7 травня в селищі Дубове на Тячівщині пройде свято “День Бика” або “День проводів на полонину”.
Незмінними атрибутами приздника є токан з бринзою і вурдой( овечий сир і сир), закарпатські пісні і танці навколо карпатської костриці.

Тут гостей чекає барвиста презентація побуту, культурних і кулінарних традицій багатьох регіонів Гуцульщини; дегустація бринзи, яка як головна королева свята прикрашає всі виставкові ряди. Вона, як частинка душі кожної общини, має свій, що відрізняється від інших і неповторний смак.

Серед культурно-розважальних заходів: змагання між представниками сів за найколоритнішу етнографічну експозицію; виставка-дегустація овечих сирів; нагородження переможця за саму кращу бринзу; конкурс на самого кращого коломыйкаря, дударя, вівчаря.

Гала-концерт. Запалення святкової костриці і всенародні пригощання просто неба смаженою бараниною і традиційними блюдами з бринзою, приготованими гуцульськими газдами.

Свято проводиться : селище Дубове, Тячевського р-ну, Закарпаття

zakarpatpost.net