Закарпатські діти охоплені дошкільною освітою лише на 57%

15 млн чеських крон або ж 250 тис. євро інвестують в соціальні проекти Закарпаття чеські інвестори. За кошти чеських партнерів влада регіону планує оновити кілька дитсадків. Які саме дитячі установи це будуть, остаточно з’ясують під час зустрічей із керівниками Тячівського, Виноградівського, Мукачівського, Воловецького, Великоберезнянського та Ужгородського районів.
Разом з тим, майже 4 млн грн на розвиток дошкільної освіти Закарпаття виділили й обласні депутати. Відповідні зміни до держбюджету вони внесли на сесії Закарпатської обласної ради, розподіливши 20 млн грн на виконання програми соціально-економічного розвитку регіону на 2011 рік.

Як повідомили у прес-службі обласної ради, з огляду на те, що кожну п’яту гривню спрямували на підтримку дошкільних  закладів, 2011-й на Закарпатті називають роком дошкільної освіти.

«Будуть доведені до ладу два дитсадки – у селах Дубриничі Перечинського району і Червеньово Мукачівського, ремонтуватимуть їх (садки – ред.) у Волівці, Чопі, Пийтерфолві Виноградівського, Кальнику, Макарьові Мукачівського, Запереділлі Міжгірського, Драгові Хустського районів. У двох ужгородських дитсадках зведуть автономні котельні. Загалом кошти спрямували на будівництво та оновлення 11 дитсадків», – повідомив голова обласної ради Іван Балога.

Сьогодні закарпатські діти сьогодні охоплені дошкільною освітою лише на 57%.

ZAXID.net