Закарпаття: До дня Перемоги приберуть сміття біля пам’ятників та підготують ветеранам польову кухню

Сьогодні під головуванням заступника голови ОДА – керівника апарату обласної адміністрації Антона Громового та заступника голови обласної ради Андрія Сербайла відбулося засідання оргкомітету з питань проведення заходів до Дня Перемоги.

Участь у нараді взяли, голова Організації ветеранів України у Закарпатській області Іван Бігунець, представники обласних управлінь, Ужгородського міськвиконкому та правоохоронці, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net у прес-центрі ОДА.

Відзначення 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні розпочнеться  7 травня. У цей день заплановано зустріч керівництва області з ветеранами та проведення марш-параду духових оркестрів Закарпаття вулицями Ужгорода. Безпосередньо у День Перемоги – 9 травня, відбудеться мітинг-реквієм, урочиста хода ветеранів, керівників краю та обласного центру, жителів  Ужгорода.

– 9 травня – це надзвичайно важлива дата в історії нашої країни та, зокрема,  краю. Ми повинні докласти всіх належних зусиль, щоб наші ветерани насправді відчули подяку за їхній подвиг, – підкреслив Антон Громовий.

Організатори святкувань також порушили питання щодо прибирання територій довкола пам’ятників «Україна-визволителям», що на українсько-словацькому кордоні, «Добровольцям Закарпаття» – учасникам другої світової війни» та на Пагорбі Слави, роботи традиційної польової кухні, проведення святкового концерту в амфітеатрі, забезпечення охорони правопорядку, безпеки руху в місцях проведення урочистостей, медичного обслуговування та транспорту для ветеранів.

zakarpatpost.net