Закарпаття: У Мукачівський університет вступні документи можна буде подати через Інтернет

Початок експлуатації системи “Електронний вступ до ВНЗ України” запланований на 1 червня 2011 року, коли завершиться вручення атестатів випускникам загальноосвітніх навчальних закладів. Участь у даній системі є добровільною як для абітурієнтів, так і для приймальних комісій вузів.
У 2011 році Міністерство освіти і науки, молоді та спорту виступило  з ініціативою подачі вступних документів до вузів за допомогою Інтернету. З метою мінімізації навантаження на абітурієнтів та на приймальні комісії вузів у цьому році запроваджується система “Електронний вступ до ВНЗ України”, яка має статус експериментальної.

Дана система буде поширена тільки на абітурієнтів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, які вступатимуть на денну форму навчання. Передбачається, що лише після того, як прізвище абітурієнта з’явиться в оприлюдненому списку рекомендованих до зарахування, про що він має бути персонально повідомлений приймальною комісією, абітурієнт особисто представляє оригінали документів до обраного вищого навчального закладу. У 2011 році буде збережено і традиційну форму особистої подачі документів для  вступу до ВНЗ.

Початок експлуатації системи “Електронний вступ до ВНЗ України” запланований на 1 червня 2011 року, коли завершиться вручення атестатів випускникам загальноосвітніх навчальних закладів. Участь у даній системі є добровільною як для абітурієнтів, так і для приймальних комісій вузів. Тому радимо абітурієнтам після дистанційної подачі документів з’явитися у приймальну комісію вищого навчального закладу і подати особисто необхідні документи. Особливо це стосується пільгової категорії вступників, статус яких підтверджується персонально представленими документами.

Поряд з системою “Електронний вступ до ВНЗ України” також буде функціонувати інформаційно-пошукова система “Конкурс”, яка вже декілька років поспіль успішно використовується, дозволяючи абітурієнтам відслідковувати свої рейтинги.

Слід зазначити, що аналогічні системи достатньо вдало експлуатуються в багатьох розвинених країнах. Головним їх завданням є спрощення процедури подачі документів абітурієнтами до вищих навчальних закладів, а також розвантаження вузів у процесі відбору та прийому на навчання студентів.

Відповідальний секретар приймальної комісії МДУ  Питьовка О.Ю.

zakarpatpost.net