Закарпаття: Обласна міліція гальмує справу про масове побиття в селі Дусино на Свалявщині

Mасова бійка за принципом «стінка на стінку» сталася в селі Дусин, що на Свалявщині.  У результаті побоїща до лікарні потрапив голова Дусинської сільради та його родичі. Але міліція, занадто цим інцидентом не переймається.Почалося все, як стверджують очевидці, з незначної словесної перепалки. Брат сільського голови та приїжджий незнайомець обмінялися кількома різкими фразами, після чого з вуст приїжджого пролунало: «Зараз ви, сільські, дістанете!..».

Через 15 хвилин у Дусино зі Сваляви примчали чотири машини з двадцятьма молодиками, які накинулися на свого «кривдника» та двох його братів, у тому числі голову сільради (Дусинська сільрада охоплює чотири села) Романа Годю. У декого в руках були вирвані з огорожі штахетини, держаки від лопат тощо.

Після того, як місцеві жителі кинулись захищати односельчан, свалявці втекли, залишивши свої автівки.

Після завершення побоїща брати відвезли Р. Годю, котрому дісталося штахетиною по голові, до районної лікарні. Виявилося, що тут їх чекала засідка свалявців. Нападники, користуючись явною чисельною перевагою, збили братів із ніг і кинулись на них з кулаками й ногами. Все відбувалося на очах переляканих лікарів, повідомляє РІО.

Внаслідок побиття сільський голова з переломами ребер та струсом головного мозку потрапив у реанімацію, двоє його братів також перебувають на стаціонарному лікуванні з різними тілесними ушкодженнями.

Імена ініціаторів бійки добре відомі в районі, однак постраждалі підозрюють, що міліція намагається «спустити справу на гальмах».

«Через два дні після інциденту нас опитав співробітник райвідділу міліції, — розповів сільський голова Роман Годя. — А в четвер, аж на четвертий день, судмедексперт прийшов до лікарні, щоб зняти побої. Жодних інших дій не проводилося, кримінальну справу так і не порушили. Те мале, що зроблене — тільки завдяки голові РДА Георгію Уліганинцю, котрий узяв справу під свій контроль. Однак без активних дій міліції притягнути до відповідальності нападників не вдасться».

zaxid.net