Закарпаття: В активі старшого лейтенанта міліції Петра Кирика – не один виявлений та розкритий злочин

Міліціонер з Іршавщини, що на Закарпатті, Петро Кирик належить до тих людей, які завжди знають, чого хочуть і рішень своїх не міняють. Здається, він з дитинства був впевнений, що стане міліціонером.

У школі Петро постійно брав участь у різноманітних спортивних змаганнях, посідав призові місця. Повага до людей, захист слабких – це стало у його житті пріоритетом. Після закінчення школи вступив у Виноградівське спеціальне вище професійне училище, де здобув професію бухгалтера та оператора ЕОМ з відзнакою. Згодом був призваний на строкову військову службу, яку проходив у полку спеціального призначення внутрішніх військ МВС України м. Дніпропетровськ. Тут був нагороджений відзнаками «За зразкову службу І та ІІ ступенів». Певно, саме у війську Петро прийняв остаточне рішення — працювати у міліції. 

Після демобілізації, повернувшись додому у рідне село Ільниця, пішов працювати в деревообробний цех СП «Закарпаття». Через деякий час вступив на юридичний факультет Закарпатського державного університету. У міліції Петро Кирик — з 2003 року. Свою службу розпочав помічником дільничного інспектора міліції Іршавського РВ УМВС. Новачку, зважаючи на його професійні якості, доручали відповідальні ділянки роботи. Через рік Петра переводять на посаду помічника чергового ізолятора тимчасового тримання. Тут йому доводилось конвоювати злочинців у зал судових засідань, на відтворення та спеціальні етапи. А в кінці 2007 року правоохоронець стає дільничним інспектором. В його обслуговуванні були села Імстичево, Білки. Перші свої розкриті злочини на дільниці Петро пам’ятає і досі: як йому довелось вилучати металевий кастет у місцевого жителя, розшукувати і затримувати зловмисника, котрий завдав кілька ударів ножем неповнолітньому хлопцеві.
                          

А якось разом з своїм товаришем дільничний інспектор ніс службу на маршруті патрулювання Іршава – Довге. Тут стражі порядку зупинили для перевірки іномарку. Водія обурив той факт, що правоохоронці посміли зупинити його. Він почав зухвало і нахабно поводитись. Далі з авто вийшов пасажир і нецензурно вилаяв міліціонерів, після чого в хід пішли кулаки. Зловмисників таки вдалося затримати. Проти хуліганів пізніше порушили кримінальну справу.

У грудні 2009 року лейтенанта міліції Петра Кирика призначили оперуповноваженим сектору Державної служби боротьби з економічною злочинністю. Загалом в активі Петра Кирика – не один виявлений та розкритий злочин.

Не можна не згадати про спортивні досягнення нашого героя. Ще в дитинстві він активно займався спортом, зокрема надавав перевагу рукопашному бою. На сьогодні Петро — ветеран спорту, кандидат у майстри спорту з рукопашного бою. Неодноразовий учасник районних та обласних змагань. Займав призові місця, має чимало грамот, подяк, медалей та подарунків.

Під час останніх обласних змагань Петро Кирик отримав серйозну травму, після якої було тривале лікування. Але правоохоронець хоче продовжувати займатись спортом і сподівається взяти ще не одну нагороду.

У людях завжди цінує в першу чергу порядність і професіоналізм. Адже ці якості притаманні і йому.

Віта ГОРЗОВ,Іршавський РВ УМВС України в Закарпатській області

zak-umvs.gov.ua