Закарпаття: У Солотвині готуються відселити 72 будинки

Під головуванням першого заступника голови ОДА Івана Бушка відбулася нарада щодо ситуації на території селища Солотвино Тячівського району. Участь у ній взяли заступник голови Тячівської райдержадміністрації Федір Стан та представники обласних управлінь.
Насамперед йшлося про виділення з резервного фонду держбюджету понад 146 мільйонів гривень для проведення невідкладних робіт з ліквідації наслідків діяльності ДП «Солотвинський солерудник», екологічної реабілітації території у зоні надзвичайної ситуації та недопущення техногенної катастрофи на території смт. Солотвино.

Першочергово планується винос систем водопостачання, ліній електропроводу для забезпечення електроживлення місцевого водоканалу за межі карстових проваль. Наразі вони ще працюють, проте подальша їхня експлуатація – під питанням через небезпеку нових зсувів.

Передбачено також будівництво житлового масиву на 72 будинки для відселення мешканців смт. Солотвино. Наразі триває робота з визначення місця, де буде збудовано новий мікрорайон для переселенців, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net у прес-центрі ОДА.

Першим етапом передбачено проведення науково-дослідних робіт з уточнення прогнозованих зон карстових проваль. На ці роботи кошти повинна виділити область, тому на розгляд депутатів обласної ради буде винесене питання фінансування робіт науковців у зоні надзвичайної ситуації.

zakarpatpost.net