На Чопській митниці вилучили старовинні банкноти зі спорядженим газовим пістолетом

13 травня   у пункті пропуску «Тиса» громадянин Німеччини намагався перемістити у спрощеному режимі митного контролю старовинні німецькі банкноти та газовий пістолет з набоями, які обмежені до переміщення через кордон.

Повертався 40-річний німець з України додому на своєму легковику і в зоні митного контролю свідомо обрав «зелений коридор», аби уникнути зайвої прискіпливої перевірки. Проте митники перенаправили автомобіль в «червоний коридор» і недарма. При огляді бокових кишень дорожньої сумки, яка знаходилась в салоні автівки, інспектори виявили 28 шт. старовинних німецьких банкнот різного номіналу, датованих 1906-1933 роками.

Та на цьому знахідки не припилися. Оглянувши нішу для   дрібних   предметів, встановлену   заводом- виробником   на   підлозі   легкового   автомобіля за переднім сидінням, митники виявили газовий пістолет з 20 шт. набоями до нього. Тож, за статтею 339 Митного кодексу України складено протокол про порушення митного законодавства. Старовинні банкноти та газовий пістолет з набоями вилучено.

Довідково: Відповідно до Наказу Міністерства культури України від 22.04.02 №258   вивезення, тимчасове   вивезення, у   тому   числі   шляхом   пересилання,   культурних   цінностей за   межі   митної   території   України   дозволяється   за   наявності   свідоцтва   на   право   вивезення (тимчасового   вивезення) культурних   цінностей   з   території України.

Також   відповідно до Наказу   МВС України   від 21.08.1988 року   №622   «Про затвердження Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної і холодної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та зазначених патронів, а також боєприпасів до зброї та вибухових матеріалів»   виявлений   газовий   пістолет   та   набої   до   нього   підпадають   під   дію   цього   Наказу.