Закарпаття: Заступник голови облради Андрій Сербайло провів виїзний прийом громадян на Великоберезнянщині

Минулого тижня заступник голови облради Андрій Сербайло провів виїзний прийом громадян у с. Ужок, що на Великоберезнянщині, а 16 травня ц.р.- спілкувався з краянами в облраді.
Жителі села Ужок, де сільським головою Михайло Лешко, звернулися до Андрія Андрійовича з різних питань. Одні розповідали про добру славу свого населеного пункту, звідки починається Закарпаття, інші скаржились на непросте життя в гірській глибинці через дороговизну цін на продукти харчування, жінки порушили питання відсутності дошкільного дитячого закладу, хтось вів мову про своє наболіле. Особливо бережно заступник голови бесідував з останніми, що залишились наодинці зі своїми проблемами.

Серед них – інвалід ІІ групи Іван К., що важко хворіє, а грошей на лікування не вистачає. Марія Я. просила допомогти з ремонтом будинку. Ганна Ш. разом із чоловіком Інвалідом ІІ групи виховують трьох дітей. Вдова Ганна К. виховує двох дітей, то теж відкласти грошей на власне оздоровлення не вдається.

Андрій Андрійович кожне звернення розглянув уважно. Відтак разом із сільським головою відвідали тамтешню школу, де поспілкувалися з педколективом та оглянули будівлю. Виявилось, що тут є вільні добротні приміщення, де можна відкрити дитсадочок або дошкільні групи і у такий спосіб зняти пекуче для громади питання у дошкіллі.

Заступник голови облради принагідно завітав у сільський ФАП, аби пересвідчитись, на якому рівні мешканці села отримують медичну допомогу. Порозмовлявши з пацієнтами, сільськими докторами, він відзначив старанність та фаховість працівників ФАПу, от умови для сільських медиків потребують реальних змін. Тому Андрій Андрійович зобов’язався допомогти у придбанні електрообігрівачів, бо коли тепло в приміщенні, тоді теплішими є і почуття до пацієнтів.

Під час прийому громадян в обласній раді, серед питань, з якими звернулися краяни, також були різні- від колективних до особистих.

Група жителів із Між гір’я завітали до поважного земляка, аби засвідчити повагу всьому депутатському корпусу краю та подякувати за те, що обласні парламентарі переймаються питаннями екології, дитинства і материнства, культури та духовності, які основою життя суспільства.

Беата Л. із с. Геєвці Ужгородського району клопотала за важко хворіючого сина, якому лікарі вже зробили 8 операцій, на черзі – ще одна. То ж матеріальна допомога їй украй потрібна. Як і Василю Щ. із с. Ганьковиця Свалявського району, в сім’ї якого зростає 4 діток.

Житель с. Павлово, що також на Свалявщині Іван Й. – інвалід ІІ групи. Він потребує лікування, але пенсії вистачає ледь на прожиття.

З подібними проблемами живуть й інші закарпатці, серед яких – інвалід ІІ групи Клара М. із с. Запсонь Берегівського району, учасниця бойових дій, інвалід Олена К. із с. Холмок Ужгородського району та ін..

Заступник голови облради з окремих питань направив клопотання в обласні та районні інстанції, з багатьох – вжив невідкладних заходів. Адже, на переконання Андрія Андрійовича, люди звертаються до влади, аби не тільки поспілкуватися, а знайти відповіді на питання, які їх тривожать, чи отримати консультацію, реальну допомогу в пошуках роботи, працевлаштування, оздоровлення тощо.

Прес-служба облради