Мер Ужгорода подав до суду на «Закарпаттяобленерго»

Мер Ужгорода Віктор Погорєлов обіцяє встановити плату за оренду землі під лініями електропередач «Закарпаттяобленерго», якщо підприємство відімкне від електропостачання місцевий водоканал. Він також зазначив, що влада подала до суду на «Закарпаттяобленерго».
Обласний центр знову отримав від «Закарпаттяобленерго» погрозу – відімкнути від живлення міський водоканал, що має призвести до відключення водопостачання в Ужгороді. Така ситуація глибоко обурює мера Віктора Погорєлова, повідомили ZAXID.NET у прес-службі Ужгородської міської ради.

«Ми подали до суду на «Закарпаттяобленерго», зараз чекаємо висновку. Згідно із Законом України «Про питну воду» жодна організація не має права відключати населення від водопостачання. Якщо є претензії – можуть відключати хіба адміністративні будівлі. Як можна спричинити відключення міста від водопостачання за борги, коли без нашого погодження піднімають тарифи на електроенергію, ціна якої є суттєвою складовою тарифу на воду?».

За його словами, тарифи на водопостачання у місті не підвищуються, оскільки  людям бракує грошей, а енергетики постійно піднімають тарифи. «Піднімають настільки, що, якщо встигати за їхніми темпами, нам слід вдвічі підвищити тариф на воду. Підприємство просто не встигає за зростанням тарифу на енергоресурси, не встигає за підняттям цін на паливно-мастильні матеріали, на хімічні реагенти, за ростом заробітної плати тощо і відтак – через різницю в тарифах – працює збитково», – пояснив Віктор Погорєлов.

Він запевнив, що воду ужгородцям не відключать. «Якщо ж відключатимуть живлення водоканалу – ми будемо боротися. До прикладу, можемо й встановити плату за оренду землі під лініями електропередач (адже ці землі не можна використовувати в інший спосіб), над кабелями. І, думаю, обленерго в цьому не виграє, а програє», – попередив мер Ужгорода.

Нині борг комунального підприємства «Ужгородський водоканал» перед «Закарпаттяобленерго» становить понад 14 млн грн. Споживачі боргують водоканалу близько 16 млн грн. Сума невідшкодованої різниці від підняття державою різних складових в тарифах сягає 17 млн грн.

zaxid.net