В Ужгороді дівчата не поділили хлопця

З’ясування стосунків між малолітками закінчилося госпіталізацією однієї з них.

Конфлікти між підлітками – явище звичне. Що казати – гормони грають, часом аж надто. Але педагоги, як правило, намагаються такі ситуації простежувати ще на початку їх виникнення і відразу загасити, аби не виносити сміття з хати. Це й зрозуміло. Навряд, чи хотілося б котрійсь матері або батькові, щоб про їхнє чадо потім зайве говорили. До того ж, такі розмови можуть нашкодити і самим «гарячим головам».

Випадок, що трапився днями в Ужгороді, також не повинен був вийти за межі банальних дівочих «розборок», про які мало бути відомо  лише тісному колу осіб. Однак ситуація в якийсь момент вийшла з-під контролю…

Початок цієї історії – цілком у дусі «підліткового» жанру. Дві чотирнадцятирічні школярки, до речі, колишні подруги,  не поділили одного хлопця. Точніше, через того парубка між ними виникла суперечка, пов’язана з традиційними дівочими плітками.  З’ясувати стосунки малолітки вирішили подалі від цікавих очей, позаду свого навчального закладу. По-дорослому «набили стрілку» неподалік озера, що за спорткомплексом. Зустріч нібито мала відбутися сам-на сам. Але колишня подруга прийшла «розмовляти» з групою підтримки – ще сімома ровесницями. Не привертати зайвої уваги у них, на жаль, не вдалося, оскільки відразу розмова розпочалася на підвищених тонах.

Далі більш сміливі і зухвалі накинулися на об’єкт своєї ненависті з кулаками. Очевидцем цієї потасовки стала буцімто ще одна школярка, правда, на два роки старша за учасниць інциденту. Вона виявилася більш досвідченою і обізнаною у таких справах, тому поспішила на допомогу «поборницям справедливості». Старша «колега» притримувала жертву за волосся і вказувала, як і куди кожна має бити її. За словами потерпілої, кривдниці знімали побоїще на мобільний телефон, при цьому знущались над нею, а ще вимагали просити пробачення, поставивши її на коліна. Хоча  у підозрюваних з цього приводу – своя версія. Дівчата стверджують, що навпаки боронили подругу від нападу старшої дівулі.

Не знати, як довго тривала б ця екзекуція і які б наслідки могла мати, якщо б саме в той час поруч не проходив місцевий житель. Чоловік ще здалеку зрозумів: коїться щось недобре. Він і поклав край бійці.

Нині потерпіла дівчинка перебуває на лікуванні. Її батьки сподіваються, що компетентні органи об’єктивно розберуться, з’ясують усі обставини цього випадку, і винні понесуть заслужене покарання. Співробітники міліції опитали учасниць інциденту, повідомив старший оперуповноважений ВКМСД Ужгородського міського управління УМВС старший лейтенант Сергій Балла, наразі ще триває слідство  стосовно хуліганських дій, вивчаються матеріали, але тільки після відповідного висновку судово-медичної експертизи можна буде говорити про порушення кримінальної справи і про те, хто ж відповідатиме за побиття дівчинки.

Ольга Стефанець

zak-umvs.gov.ua