Янукович: вибори 2004 року – це був удар нижче пояса

Віктор Янукович зізнався, що важко переживав поразку на виборах 2004 року. А говорячи про Партію регіонів, визнав, що “у родині не без виродка”.

 Президент Віктор Янукович зізнався, що він дуже важко переживав вибори 2004 року, коли переміг Віктор Ющенко.

“Я вам скажу, що вперше, я ніколи про це не говорив, після виборів 2004 року мені було дуже важко. Це був такий, знаєте, удар нижче пояса. Дуже важкий”, – розповів Янукович в інтерв’ю провідним українським ЗМІ, яких запросив до своєї резиденції “Межигір’я”.

Він пригадав, що підвестися після цього удару було дуже важко. “Жити з цим далі, носити цей тягар у душі було неможливо. І для себе вирішив – пробачити всіх”, – зазначив чинний президент.

“Я пішов до церкви, перед іконою це зробив. Я пробачив: нехай Бог вам буде суддя. Я все пробачив. І я про це сказав своїй команді – я зібрав людей, була така зустріч… Але минув час, і я сказав, що я сподіваюся, що ви вже оговталися, схаменулися, хто хоче йти зі мною – ходімо далі разом”, – сказав Янукович.

Так, за його словами, вдалося зберегти команду, яка в подальшому пішла на вибори в 2006 році.

“Партія (Партія регіонів – прим. ред.) за цей час сильно виросла – і в прямому, і в переносному сенсі слова. Тобто, зросла і її кількість – сьогодні більше мільйона двісті тисяч членів, ну і виросла, звичайно, якісно. Хоча є усілякі. Є таке прислів’я: у родині не без виродка”, – зауважив Янукович.

“Команда велика, дуже непроста – багато амбітних людей”, – уточнив він.

tsn.ua