Закарпаття: Збивши насмерть жінку, п’яний водій з’їхав у кювет і… заснув

Міліцейські зведення щотижня, а то й щодня рясніють повідомленнями про аварії на дорогах. Багато з таких випадків мають летальні наслідки — це особливо прикро і викликає занепокоєння. Адже під колесами транспортних засобів гинуть молоді, інколи зовсім юні люди. На Берегівщині, наприклад, водій автомашини «Дейво», житель Рівненської області, рухаючись у пізню пору з Виноградова у бік Берегова, не впорався з керуванням свого автомобіля і збив велосипедиста. Очевидці ДТП стверджують: останній їхав у попутному з машиною напрямку. Потерпілому було 40 років. На жаль, травми, отримані внаслідок зіткнення з транспортним засобом, виявилися для бідолашного смертельними. Машину доставили на штрафний майданчик, обставини цієї справи ще встановлюються.

Трагічно завершилася недавня поїздка і для водія автомобіля «Шевроле», 31-річного жителя одного із сіл Хустського району. На автошляху Мукачево – Рогатин, чоловік чомусь не зміг впоратися з керуванням свого транспортного засобу, з’їхав з дороги і врізався у дерево. Удар виявився досить потужним, тож шансів на порятунок у потерпілого не було. Він помер майже миттєво.

А на Мукачівщині сталася історія з розряду містичних. Люди кажуть: саме провидіння втрутилося у ситуацію. Спершу близько півночі у Мукачівський райвідділ міліції зателефонував сільський голова Макарева, повідомивши, що на дорозі виявили мертву жінку. Скоріш за все, висловив припущення сільський очільник, бідолашну збило авто. На це вказували усі наявні ознаки, характерні для ДТП.

На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група. Здогади сельчан підтвердилися: справді, 68-річна місцева жителька прийняла жахливу смерть під колесами машини. Уламки фар, відбита фарба та ще деякі залишки свідчили – до скоєння аварії причетний автомобіль марки ВАЗ, найвірогідніше п’ятої моделі. Як з’ясувалося: водій тягнув тіло своєї жертви кілька метрів. На пошуки потрібного автомобіля і водія-утікача орієнтували усі найближчі пости ДАІ та співробітників патрульної служби. Правоохоронці у прямому розумінні йшли по кривавому сліду зловмисника.

Невдовзі на нього таки натрапили. Потрібне авто виявили у кюветі. Ушкодження машини збігалися один в один: і фара розбита, і фарба надщерблена на тому місці, і… кров на капоті. Стражі порядку кинулися до водія, але він спокійнісінько спав. Коли стали його тормосити, виявилося: зухвалець настільки п’яний, що взагалі не в змозі второпати, що з ним діється. Правда, незважаючи на чималу дозу спожитого спиртного, це пізніше підтвердить і медична експертиза, зловмисник добре пам’ятав, що збив людину на дорозі. Тому й утікав з місця аварії. Але далеко від’їхати не зумів — не впорався з керуванням, з’їхав у кювет, де й …заснув. Тепер йому доведеться відповідати за скоєний злочин, до того ж, за обтяжуючих обставин.

Ще один водій, збивши людину — цього разу велосипедистку, поспішив зникнути з місця пригоди. Аварія сталася на Виноградівщині. Потерпілу, 26-річну жительку одного із сіл району, люди виявили на дорозі і виклали «швидку». Медики районної лікарні, куди доставили молоду жінку, діагностували у неї: закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, численні забійні і рвані рани. Відповідне повідомлення невдовзі отримали і працівники міліції. На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група. Як і в попередньому випадку, водій-утікач достатньо «наслідив». Тут залишилися уламки машини, відбита фарба тощо. Затримання зухвальця – справа часу, повідомили zakarpatpost.net у ВЗГ УМВС України в Зкарпатській області.

На автодорозі Львів – Ужгород розігралася страшна трагедія. 37-річний водій мотоцикла «Дніпро», не впорався з керуванням, з’їхав у придорожню канаву, де зіткнувся з бетонним містком. Унаслідок удару мотоцикліст отримав серйозні тілесні ушкодження, від яких помер відразу на місці аварії. Разом з ним їхала і молода вагітна дружина. Жінка також серйозно травмувалася. Її доставили у реанімаційне відділення районної лікарні з відкритим переломом верхньої частини стегна з пошкодженням судинного пучка, забоєм головного мозку, вдавленим переломом скроневої ділянки і тупою травмою черева. На жаль, дитятко, яке виношувала бідолашна, не вижило. Транспортний засіб доставили на штрафний майданчик. Обставини цього випадку з’ясовуються.

zakarpatpost.net