Гідрометцентр розповів, коли в Україні припиняться дощі

Протягом тижня в Україні буде тепла, але дощовита погода. На вихідних очікується прояснення.

В період з 14 по 15 і з 17 по 21 липня в Україні буде погода без опадів. Про це розповів начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

За його словами, протягом цього тижня і на початку наступного в Україні буде високий температурний режим з максимальною температурою 27-32 градусів тепла і лише в окремі дні 25-27 тепла.

“Сьогодні задощило далеко не скрізь, а тільки в Центральній частині України, починаючи від Києва, а також в Житомирській, Черкаській, Вінницькій областях. Також в Одеській області і частково в Криму. Чекаємо, що в період з 14 по 15 і з 17 по 21 липня в Україні буде без опадів”, – додав він.

Нагадаємо, протягом останніх двох тижнів по всій території України практично не припиняло дощити. Через негоду в ніч проти 2 липня внаслідок несприятливих погодних умов (дощ, сильні пориви вітру) спрацювали системи захисту ліній електропередач, через що було знеструмлено 102 населених пункти у чотирьох областях.

Зокрема, найбільше постраждала Полтавська область. Там без світла – 91 населений пункт. У Чернігівській – 5, Львівській – 5, Волинській – 1.

tsn.ua