Ужгород починає готуватися до Дня міста

У вересні відзначать і найкращих ужгородців – міська рада звертається до городян з проханням подавати претендентів

День міста цьогоріч в Ужгороді відзначатимуть 18 вересня. Втім, уже відомо, що заходи до міського дня народження триватимуть щонайменше декаду. Міський голова Віктор Погорєлов видав розпорядження про відзначення Дня Ужгорода і зобов’язав оргкомітет затвердити святкові заходи до 15 серпня.

З нагоди Дня міста вшанують і найкращих ужгородців – традиційно Ужгородська міська рада відзначає тих, хто вніс найбільш помітний внесок в розвиток міста, своєю працею примножив його здобутки в економічній, освітній, культурній та інших галузях, а також бере активну участь в громадсько-суспільному житті. Саме в День міста міський голова вручає «Почесну відзнаку Ужгородської міської ради». Пропозиції щодо претендентів на це звання вносять трудові колективи та громадські організації міста. Відтак мерія звертається з проханням подати до 22 серпня 2011 року на розгляд міської ради пропозиції щодо кандидатур для присвоєння “Почесної відзнаки Ужгородської міської ради”. Зі зразком подання та детальними номінаціями можна ознайомитися у відповідному документі Ужгородської міської ради на її сайті за посиланням: http://www.umr.uzhgorod.ua/news/853.

У коментарі газеті «НЕДІЛЯ» Віктор Погорєлов зазначив,що у подарунок до Дня міста Ужгород має отримати діючі фонтани: уже є домовленості із меценатами, котрі профінансують відновлення старих водограїв (до прикладу, близь економічного факультету УжНУ), можливо, й буде збудований новий – у підприємців є ініціатива облаштувати фонтан на площі Петефі. Чи не найбільше містяни чекають на відновлення потічка в альпінарії. Мер повідомив, що небайдужі ужгородці вже зголосилися допомогти відродити водограй близь пам’ятника Бокшаю і Ерделі, триває з’ясування деталей, місто ж посприяє у проведенні комунікацій, – інформує прес-служба міської ради.

Для довідки: День Ужгорода регулярно відзначають з 1993-го року. За даними, якими керувалися при визначенні попередніх дат міського дня народження, у 2011-му відзначатимуть 1118-ту річницю – офіційно роком заснування Ужгорода вважається 893-й. День міста святкують восени – як правило, у перші вихідні жовтня. Цьогоріч міська рада вирішила влаштувати відзначення 18 вересня – ця дата є сприятливою для проведення масових заходів і для гостей міста.

nedilya.at.ua