Золото встановило історичний ціновий рекорд

Золото на світових ринках подорожчало після попередження рейтингового агентства Moody’s про можливе пониження суверенного рейтингу США.

Сьогодні, 14 липня золото встановило новий ціновий рекорд. Це сталося після того, як міжнародне рейтингове агентство Moody’s поставило рейтинг США на перегляд з можливістю пониження через загрозу того, що Конгрес може не встигнути вчасно підвищити граничний рівень американського держборгу.

Золото з негайним постачанням виросло в ціні на 0,5% -до 1589,8 дол. за унцію, а потім трохи знизилося в ході сесії.

Ф’ючерси на золото в Нью-Йорку також виросли в четвер до рекордних 1590,8 дол. за унцію.

13 липня, вартість золота з постачанням у серпні виросла на біржі Comex в Нью-Йорку на 17,4 долара і досягла відмітки 1579,7 дол. за унцію, відновивши історичний максимум. В той же час, золото з негайним постачанням подорожчало на 11 доларів – до 1578,72 дол; ця відмітка також була рекордною.

Нагадаємо, головний консультант Української біржі дорогоцінних металів Сергій Ніколаєнко запевняє, що незважаючи на значне зростання вартості срібла, ринок золота на сьогоднішній день залишається найбільш надійним для інвестування.

“Якщо ми ведемо мову саме про простих людей, які хочуть зберегти свої гроші, вберегтися від інфляції, їм не варто зациклюватися на сріблі. У срібло нехай інвестують ті, хто любить і готовий ризикувати. А золото — це завжди були тихі та спокійні гроші. Ринок золота на сьогоднішній день, мабуть, є єдиним, де ти можеш оцінити, що ти заробив. Золото не схильне до інфляції, ще дає постійний прибуток”, — сказав він.

tsn.ua