В Ужгородську міськраду пускають тільки по дрес-коду, який “на око” визначає охоронець

Сьогодні на вході в Ужгородську міську раду з’явилося оголошення-прохання такого змісту:

“Шановні громадяни!

Ужгородська міська рада є офіційною установою, тож нагадуємо вам про необхідність дотримання відповідних правил поведінки.

Переконливо просимо під час відвідування адмінбудинку міськради відмовитися від пляжно-спортивного та занадто відвертого вбрання (шорти, відкриті топи тощо).

Чергові адмінбудинку залишають за собою право обмежити вхід до установи особам, котрі порушують ці вимоги, а також тим, хто перебуває на підпитку.

З подякою за розуміння, оргвідділ Ужгородської міської ради”.

На перший погляд — цілком логічно і не нав’язливо. Але, по-перше, ні на офіційному сайті Ужгородської міської ради, ні деінде в пресі не публікувалися жодні офіційні документи (розпорядження, рішення), які б попереджали про нововведення і свідчили про законність таких “правил”.

По-друге, чергові адмінбудинку з неймовірною завзятістю взялися визначати офіційність/неофіційність одягу, причому довели це до абсурду: я стала свідком того, як до входу у міськраду підійшли чоловік у футболці і бриджах (не шортах!) разом із жінкою в довгій спідниці (цілком літній варіант), але охоронець сказав, що пройти досередини зможе тільки жінка, а чоловікові в бриджах — ні.

На питання, хто дав таке розпорядження і де його можна знайти, охоронець майже пошепки сказав: “То вчора прийняли на сесії”. Цим багато сказано.

Навідміну від міської ради, в Закарпатську облдержадміністрацію мене, в тому ж одязі, пустили без проблем і претензій, ніяких подібних оголошень там немає, хоч ОДА є не менш офіційною установою.

Насправді, можливо й варто вводити таке поняття як “дрес-код”, але, безумовно, все повинно бути в міру. Слід враховувати людський фактор і те, що на дворі неймовірна спека. І в будь-якому разі, такі рішення слід обговорювати, а не приймати самовільно і підпільно.

zakarpattya.net.ua