Природно-заповідний фонд Закарпаття поповниться ще трьома об’єктами

Відповідно до наукових обґрунтувань, розроблених обласною громадською еколого-освітньою організацію “Природа” (“Тополина”), Ужгородським національним університетом (“Жорнина”) та Київським еколого-культурним центром (“Ясен Масарика”), та з метою охорони та збереження біологічного і ландшафтного різноманіття, природних екосистем та видів рослин і тварин, занесених до Червоної книги України на території Свалявського, Мукачівського районів та м. Ужгорода Держуправлінням ОНПС в Закарпатській області підготований проект рішення Закарпатської обласної ради „Про оголошення об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення”.

Планується створити

● лісовий заказник місцевого значення „Тополина” на площі 74,4159 га без вилучення площі від землекористувача у басейні р. Пиня на околиці с. Солочин Свалявського району;

● тимчасовий ентомологічний заказник „Жорнина” на площі 9,8 га без вилучення площі від землекористувача ДП „Мукачівське ЛГ” у Мукачівському районі терміном на 15 років;

● ботанічну пам’ятку природи „Ясен Масарика” у м. Ужгороді, набережна Незалежності, 2 з охоронною зоною 0,0016 га без вилучення площі від землекористувача Ужгородської міської ради.

Про це Закарпаття онлайн повідомили у Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області.
zakarpattya.net.ua