Вибори до Верховної ради коштуватимуть 1,6 млрд гривень

У Центрвиборчкомі порахували, що для проведення наступних парламентських виборів потрібно 1,6 млрд гривень.

Центрвиборчкому потрібно 1,6 млрд гривень на проведення парламентських виборів у 2012 році.

Центральна виборча комісія України (ЦВК) затвердила обсяг видатків для включення до бюджетного запиту за бюджетною програмою “Проведення виборів народних депутатів України” до проекту державного бюджету України на 2012 р. у сумі 1 млрд 57 млн 400 тис. гривень. Відповідне рішення комісія ухвалила на своєму черговому засіданні 10 серпня, що відбулося під головуванням голови комісії Володимира Шаповала.

Обсяг видатків затверджено відповідно до статті 35 Бюджетного кодексу України.

Нагадаємо, 1 лютого 2011 р. Верховна рада конституційною більшістю внесла зміни до Конституції в частині продовження повноважень парламенту і місцевих рад. Згідно з прийнятим актом, парламентські вибори повинні будуть проводитися в останню неділю жовтня 2012 р.

Як відомо, Конституційний суд 19 листопада підтримав проведення чергових виборів до Верховної ради в жовтні 2012 року замість березня 2011. Таким чином, судді КС вирішили, що дату виборів мають визначати норми скасованої Конституції 2004 року.

Рішення КС терміново підтримали депутати Верховної ради, проголосувавши в першому читанні за відповідні зміни до Конституції, які на півтора роки продовжують нардепам термін повноважень. В другому читанні закон розглянуть аж на наступній сесії парламенту, але ЦВК мав вже сьогодні винести свій вирок.

tsn.ua