Регулярне звітування перед громадськістю повинно стати нормою депутатської роботи, – Закарпатський “Фронт Змін”

В Закарпатському офісі “Фронту Змін” відбулася нарада керівництва обласної організації партії з головами районних осередків, на якій йшлося про покращення депутатської роботи та посилення контролю звітності депутатів перед громадою. Партійний проект під назвою “Відповідальність та ефективність”, який на Закарпатті започатковано з перших днів роботи всіх місцевих рад і досвід якого віднедавна Центральним апаратом партії поширено по всій  Україні,  дав змогу чітко відстежувати активність “фронтовиків” у сесійних залах та комісіях, а також приймати відповідні рішення щодо бездіяльності окремих депутатів.

– Ми не для того йшли в ради, щоб відсиджуватися на сесіях та уподібнюватися сірій нейтральній масі депутатського корпусу. Нас вибрали, нам повірили, отже, будь ласка, відпрацьовуйте цю довіру. Навіть незважаючи на кількісно більшу частину голосів провладних депутатів, в руках опозиції достатньо важелів і ресурсів, аби не допускати беззаконня, відстоювати інтереси громадян, допомагати тим, хто звернувся по допомогу. До тих же, хто ігноруватиме обов’язки депутатів, буде вжито відповідних заходів, – наголосив керівник обласної організації “Фронту Змін” Валерій Лунченко, звертаючись до керівників районних організацій і присутніх депутатів.

“Фронт Змін” в Україні набув репутації однієї з найбільш дисциплінованих партій. За словами Валерія Лунченка, принциповість, строгий контроль і особиста відповідальність всіх членів “Фронту Змін” допомогли досягти високого результату на виборах у місцеві ради, але на цьому робота не припиняється. На кону – майбутнє країни, яка сьогодні як ніколи потребує сильної опозиції, тому всі гайки механізму повинні бути міцно закручені. Керівництво закарпатського “Фронту Змін” контролює звіти про кількість зареєстрованих на сесіях подань і звернень, діяльність громадських і депутатських приймалень, а також результативність цієї роботи.

Нагадаємо, на Закарпатті зареєстровано 58 депутатів від “Фронту Змін”, які увійшли в 20 місцевих рад. Створено 6 депутатських фракцій і 5 груп. На даний час діє 15 депутатських приймалень. Тематика звернень різноманітна. Найбільше громадян хвилюють питання надання матеріальної, юридичної, медичної допомоги, законності і правопорядку, благоустрою територій, поганої роботи комунальних служб і т.д. Найбільш резонансні запити і звернення від депутатів “Фронту Змін”, які обговорювалися на сесіях, стосувалися заборони скорочення медичних закладів і шкіл, регламенту роботи рад, вимог щодо висвітлення рішень сесій у ЗМІ. За результатами аналізу депутатської роботи, найбільш активними є “фронтовики” на Хустщині, в Ужгороді, Мукачівському і Берегівському районах.

 zakarpatpost.net