Підзамковий парк в Ужгороді відроджується

І вже запрошує на прогулянки й навіть катання на роликах.

Завершується перший етап відновлення парку “Під замком” – найдавнішого міського парку, відомого ужгородцям як Підградський, а в радянські часи – імені Горького. Він десятиліттями був улюбленим місцем відпочинку городян, утім, на жаль, в останні роки занепав. Нині триває його повернення ужгородцям.

У парку розчистили чагарники, після обстеження екологами і лісівниками вирубали аварійні дерева, прибрали завали сміття. Минулого тижня в Підзамковому парку з’явилися оновлені ворота, а цього тижня облаштували і заасфальтували доріжки. До речі, путівці через парк проклали в обхід знаменитого дерева-велетня, відомого як Платан Другетів – із дотриманням охоронної зони зеленої пам’ятки, але з можливістю помилуватися рослиною, вік якої становить понад три століття.

На часі – продовження робіт з благоустрою парку, зокрема, йдеться про освітлення і лавиці, а також вбиральні. За вказівкою міського голови Віктора Погорєлова облаштують і сцену: муровану конструкцію, яка свого часу була місцем виступів духових оркестрів та інших колективів, очистять і оновлять. А вже зараз “Під замком” запрошує на прогулянки, пробіжки, а також, завдяки новим гладеньким доріжкам – катання на роликах під старими деревами найдавнішого ужгородського парку, – повідомили «НЕДІЛІ» у прес-службі Ужгородської міськради.

nedilya.at.ua