Стаціонарний телефонний зв’язок став дорожчим за мобільний

Фіксований зв’язок за півроку перестав бути найдешевшим видом спілкування по телефону. Найдешевші тарифи на телефонні розмови розмови перевищили за ціною середню суму, яку громадяни витрачають за місяць на мобільний зв’язок.

Якщо ще на початку року левова частка домашніх абонентів користувалися в місті найдешевшим тарифом 19,73 грн/міс. з лімітом 200 хвилин, то з вересня більшість з них вимушені задовольнятися пропозицією без похвилинної оплати за 29,74 грн/міс. Тобто для багатьох користувачів місцевий зв’язок подорожчав на 50%.

Справа в тому, що керівництво “Укртелекому”, який є монополістом на українському ринку фіксованого зв’язку, буквально за декілька місяців до першого травневого підвищення тарифів пішло на непопулярний крок і відключило у низці АТС функцію похвилинного обліку дзвінків.

Тому багато абонентів втратили можливість використати почасові тарифи, які зараз дещо нижчі за прості тарифи і включають в себе великий ліміт безкоштовного спілкування (до 600 хвилин).

Сільський тариф на місцевий зв’язок також підтягнувся. Якщо до травня мінімальна пропозиція в місяць обходилася 10,51 гривень, то тепер самий бюджетний тариф складає 14,21 гривень в місяць.

Нагадаємо, 12 травня Фонд державного майна (ФДМУ) України підписав акт прийому-передачі 92,79% акцій “Укртелекому”, найбільшого в країні оператора фіксованого зв’язку, новому власникові. Таким чином, приватизація “Укртелекому” завершилася.

Новим власником “Укртелекому” стала фірма “ЕСУ” (ESU), “дочка” австрійської компанії EPIC. 10 травня “ЭСУ” повністю розрахувалася за держпакет акцій “Укртелекому”, перерахувавши до бюджету України 10,575 мільярда гривень (1,34 мільярда доларів).

tsn.ua