Іноземців, які в’їжджають до України, зобов’язали показувати гроші

З 10 вересня набули чинності нові правила оформлення віз для іноземців, які в’їжджають до України і їдуть через неї транзитом. Як пише журнал WeeklyUA, тепер іноземців попросять пред’являти гроші при в’їзді в нашу країну.

Водночас, замість 15 типів віз залишиться тільки три: транзитна, короткострокова (до 90 днів) і довгострокова (більш ніж 90 днів). А суми візових зборів з іноземців збільшуються в 1,5-2 рази.

Нагадаємо, без візи до України на термін не більш ніж 90 днів можуть в’їхати громадяни всіх колишніх радянських республік, крім Туркменістану, а також громадяни США, Канади, Японії та європейських країн, крім Болгарії.

Американська торговельна палата в Україні вже висловила свою стурбованість новими правилами. Їх не влаштовує вимога документально підтвердити своє фінансове становище при поїздці до України.

Тим часом, як повідомляли раніше, українцям відмовляють в отриманні Шенгенських віз через фінансову неспроможність.

Як зазначив на прес-конференції науковий співробітник Центру міжнародних досліджень Одеського національного університету імені Мечникова Денис Кузьмін, такий висновок зроблено на підставі опитування на виходах з консульств, в якому брали участь 120 осіб.

ukranews.com