Закарпаття: У Мукачеві активізувалися «мобільні» злодії

Своєрідним «лідером» серед майнових злочинів і далі залишаються в області загалом та в Мукачеві зокрема крадіжки мобільних телефонів. Часто «трубки» зловмисники примудряються потягнути прямісінько з-під носа власника.
Так, у чергову частину Мукачівського міського відділу міліції звернувся 27-річний місцевий житель, заявивши, що після відвідин гостей з його оселі зник дорогий мобільний телефон марки «Nokia-X6». За словами потерпілого, його дружина запросила куму, а та прийшла ще з двома знайомими. Саме на них і впали підозри у причетності до скоєння крадіжки. Ці здогади підтвердили правоохоронці, здійснивши відповідні оперативно-розшукові заходи.

У розмові зі стражами порядку один з недавніх відвідувачів цього помешкання зізнався, що зникнення телефону – його рук справа. Але спритник на той час вже встиг здати дорогу річ у міський ломбард, а виручені гроші потратив на свої потреби. Що цікаво, злодієм виявився 35-річний житель міста над Латорицею, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, навіть відбував покарання у місцях позбавлення волі. Наразі порушена кримінальна справа за цим фактом, вирішується питання про обрання запобіжного заходу стосовно згаданого громадянина.

Подібний прикрий випадок спіткав іншу жительку Мукачева. Жінка також запросила у гості подругу. Молодиці частувалися спиртним, і в розпалі застілля до них приєдналася невістка гості. Коли дами вже добряче захмеліли, спритна невісточка «взялася до роботи». Вона обнишпорила кишені п’яної господині, витягнула з кишені мобільний телефон і стягнула з руки золоту каблучку.

Протверезівши, власниця оселі виявила зникнення речей і відразу звернулася у міліцію, поділившись з правоохоронцями своїми припущеннями стосовно імовірних крадіїв. Наступного дня до підозрюваної навідались правоохоронці Мукачівського міськвідділу міліції. Всі викрадені речі виявили і вилучили. А 27-річну крадійку притягнули до кримінальної відповідальності за ст. «Крадіжка».

СХГ УМВС України в Закарпатській області