На Закарпатті за гроші ЄС спорудять центри для нелегалів

Євросоюз виділив Україні 30 мільйонів євро на нелегальних мігрантів.

Європейський Союз (ЄС) виділив 30 мільйонів євро на вирішення питань щодо нелегальних мігрантів в Україні, а також посилення національної політики у сфері міграції.

Зокрема, в рамках програми фінансування передбачається будівництво сім центрів тимчасового розміщення та двох центрів утримання мігрантів, передає Радіо Свобода.

Очікується, що програму реалізують за два з половиною роки. Допомога передбачена в контексті Угоди про реадмісію між ЄС і Україною.

“Проект допоможе Україні затримувати і правильно поводитися з неврегульованими мігрантами – відповідно до найкращих європейських практик та гуманітарних стандартів”, – повідомили в представництві ЄС.

“Мета проекту – в наданні підтримки Україні в проектуванні, облаштуванні та надання обладнання для пунктів тимчасового розміщення та центрів затримання для неупорядкованих мігрантів у відповідності до європейських стандартів”, – йдеться в повідомленні.

Угоди щодо створення центрів тимчасового розміщення, як планується, будуть підписані в: Павловичах (Львівська область), Смільниці, (Львівська область), Ужгороді (Закарпатська область), Великому Березному (Закарпатська область), Солотвино (Закарпатська область), Сопичі (Сумська область), Краснодоні (Луганська область). Центри утримання мігрантів планується побудувати в Жданівці (Донецька область) і Мартинівському (Миколаївська область).

В ЄС вважають, що оновлені центри “забезпечать належні умови для проживання та поведінки відносно мігрантів, схвалених на умовах реадмісії, або затриманих неврегульованих мігрантів – відповідно до рекомендації Ради Європи та Комітету попередження катувань чи нелюдського або такого, що принижує гідність поводження і покарання”.

zakarpattya.net.ua