Чопська митниця порушила кримінальну справу за протиправне ввезення в Україну предметів на 2 млн грн

У зону митного контролю пункту пропуску «Ужгород» заїхав вантажний автомобіль марки «Mersedes-Benz». Керував ним водій однієї з українських транспортних фірм.
Цим транспортним засобом із Словаччини в Україну переміщувалися деревообробний верстат, фарби, фарбувальні пігменти. В поданих до митного оформлення документах було вказано, що загальна вартість вантажу становить близько 14 тисяч доларів США.

Та митники помітили деякі невідповідності між відомостями, зазначеними у товаросупровідних документах та отриманими при митному огляді вантажу. Тому було прийнято рішення про проведення перевірки.

У результаті відпрацювання комплексу контрольних заходів, у тому числі із залученням можливостей правоохоронних органів іноземних держав, було доведено, що фактична вартість вантажу занижена майже у 20 разів і становить понад 2 мільйона гривень. Крім того, встановлено, що митному органу були представлені документи, що містили неправдиві відомості про вартість вантажу, його відправника та отримувача.

Учора, 18 жовтня, за ознаками злочину, передбаченого статтею 201 Кримінального кодексу України, митницею порушено кримінальну справу. Вантаж, який у даному випадку набув статусу речових доказів, розміщено для зберігання на складі митниці.

zik.ua