В Ужгороді відкривається Університетський Навчальний центр інформаційних технологій

Міжнародний центр інформаційних технологій разом із Закарпатським державним університетом заснували і незабаром відкриють в Ужгороді найпотужніший у Західній Україні навчальний Центр, у якому усі охочі – віком від 10 до 50 років – зможуть отримати фахові навички роботи з комп’ютерними програмами. Такі знання необхідні для того, аби іти в ногу з часом, претендувати на високооплачувані посади, мати змогу користуватися сучасними прогресивними технологіями.

Університетський центр інформаційних технологій UC-IТ займатиме 3 поверхи у будівлі в самому центрі Ужгорода на пл. Корятовича, 5 (недалеко магазину «Кобзар»).

На базі найпотужніших у регіоні навчальних комп’ютерних лабораторій тут проводитимуть курси (групові та індивідуальні) для підготовки фахівців за такими напрямами:

«Курс підготовки користувачів ПК та офіс-менеджерів»

«Комп’ютерна графіка Adobe Photoshop»

«Комп’ютерна графіка Corel Draw»

«Комп’ютерна 3D графіка 3D Studio Max»

«1С 8 Бухгалтерія»

«Розробка та оформлення веб-сайтів»

«Курс програмування: Adobe Flash, Java Script, PHP, HTML»

«Курс користувачів iPad та iPhone» та ін.

Слухачі Центру отримають ґрунтовну підготовку із зазначених тем та сертифікати державного зразка. Кожен курс має різну тривалість (від до годин) і вартість, про деталі можна дізнатися за телефоном в Ужгороді: 0312 42-80-08.

Займатися на курсах зможуть школярі, студенти, працівники різних фірм, установ, організацій, які зацікавлені у підвищенні кваліфікації своїх співробітників. Передбачені й індивідуальні заняття.

Створення Центру інформаційних технологій прокоментував наукового керівника Центру, доктора технічних наук, професора Федір Ващук. «Ми проаналізували діяльність аналогічних центрів як в Україні, так і за кордоном, і вирішили зробити доступним навчання комп’ютерним технологіям в Ужгороді. Тим більше, слід враховувати великий попит на фахівців у галузі ІТ-технологій з боку установ і організацій Закарпаття, як приватних так і державних структур, – каже Федір Ващук. – Центр вже укомплектовано найсучаснішим обладнанням, лініями оптово-волоконного зв’язку, потужною комп’ютерною технікою. Викладачі Центру відібрані на конкурсній основі. Тож можу з відповідальністю сказати, що це найкращий подібний навчальний центр у Західному регіоні України та й, думаю, і у Східній Європі».

За словами наукового керівника Центру, другим завданням (окрім надання послуг з підготовки фахівців з ІТ-технологій) для новоствореного закладу стане організація дистанційного навчання у найкращих вітчизняних та європейських університетах. Звичайно, з отриманням у результаті диплому цих університетів.

Третім кроком розвитку Центру буде створення Міжнародного віртуального університету.

Фото В. Твердохліба

http://zaholovok.com.ua/