Закарпатська облрада дозволила розвідати запаси свинцю і цинку

Закарпатська обласна рада дала дозвіл ТОВ «Мармарош» на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку поліметалевих руд, ділянки „Гаврищук” на Рахівщині. За відповідне рішеня депутати проголосували на сесії облради, яка відбулася у п’ятницю, 4 листопада.

ТОВ „Мармарош” планує продовжити геологічні дослідження Рахівського рудного району з метою оцінки її перспектив та виділення промислових запасів комплексних свинцево-цинкових руд з супутніми сріблом та міддю. Очікувані запаси категорій В+С1 наступні: руди 1500 тис.т; свинцю та цинку 75 тис.т; срібла 90 т.

Довідка:

Ділянка Гаврищук розташована в 4 км на північ від села Косівська Поляна Рахівського району Закарпатської області, на лівому та правому бортах річки Косівка (права притока р.Тиса). Рудні поклади простягаються з глибини 160 м до поверхні, де в окремих випадках розкриваються у відслоненнях в лівому борту р. Косівка. Також, пройдені тут в 70-80-х роках канави вказують на можливість виділення з руд промислових запасів свинцю і цинку. Позитивним фактором для виділення промислових запасів вважається наявність в даних рудах срібла та міді. Останні можуть позитивно посприяти у вирішенні питання економічної доцільності розробки комплексних руд, виділених на ділянці „Гаврищук”.

Інтенсивне геологічне вивчення даної ділянки із застосуванням гірничих та бурових робіт дозволить оконтурити у просторі запаси руд із промисловими вмістами свинцю, цинку та срібла.

Час Закарпаття