На Міжгірщині збираються розвивати зелений туризм

Один із чергових тренінг-семінарів за участю тренера Дениса Миколайовича Мана відбувся в понеділок 24.10.2011 року. В ході проведення даного заходу керівнику тренінг-семінару вдалось привернути увагу учасників заходу до проблеми розвитку сільського зеленого туризму та показати, що на даний час, цей вид діяльності в гірських умовах та умовах економічної кризи є найбільш перспективним, вигідним та менш ризикований за інші види підприємництва.

Конституція України проголошує і гарантує вільне використання кожним громадянином свої здібностей і майна, для заняття підприємницькою діяльністю чи іншою , не забороненою законом , економічною діяльністю.

Тренінг проходив в живому активному спілкуванні між учасниками. В процесі його проведення ставились гострі запитання на які спільними зусиллями знаходили відповіді. Разом з тим в процесі полеміки проводилось і тестування його учасників.

Враховуючи те, що майже всі учасники тренінгу є сільськими жителями, проживають у сільській місцевості в приватних будинках, тому, як було зазначено в ході дискусії їм досить нескладно, для початку розвитку своєї діяльності облаштувати одну або декілька кімнат для прийому туристів.

В ході проведення заняття учасниками тренінг-семінару розглядались питання перспектив розвитку сільського зеленого туризму в районі, допомоги влади та служби зайнятості безробітним у створенні власної справи.

Було відзначено і те, що служба зайнятості допомагає тим безробітним, які вирішили зайнятись власною справою. Так, для безробітних, які виявили бажання зайнятись підприємницькою діяльністю може надаватись одноразова виплата допомоги по безробіттю в межах чинного законодавства. Тільки в поточному 2011 році таку діяльність започаткували 32 безробітні, яким проведено виплату допомоги по безробіттю одноразово для заняття підприємницькою діяльністю на загальну суму біля 230 тисяч грн.
На закінчення тренінгу всім учасникам було роздано презентаційні матеріали та дано домашнє завдання : протягом місяця відвідати хоча б одну агросадибу розташовану неподалік місця проживання з метою ознайомлення з її роботою та набуття досвіду в даній справі.

Василь ПИЛИПЧИНЕЦЬ

rionews.com.ua