Балога знову хоче “перевести” стрілки

Навесні Україну можуть знову перевести на літній час. Повернення до нього лобіює Міністерство надзвичайних ситуацій. “На моє особисте переконання, нам потрібно бути синхронними з Європою – Україна ж іде в Євросоюз, і якщо Європа переводить в березні стрілки, то і нам слід це зробити”, – йдеться у зверненні глави відомства Віктора Балоги на сайті МНС.

За його словами, міністерство внесе свої пропозиції для відповідного законопроекту. “Робота над ним кипить, залучені вчені з Академії наук для співавторства”, – повідомила газеті “Сегодня” прес-секретар Балоги Юлія Єршова.

Незважаючи на те, що тема часу, за яким слід жити країні, активно обговорювалася майже два місяці, і депутати встигли спочатку скасувати переведення стрілок, а через місяць повернути його, схоже, питання ще не закрите.

Нагадаємо, 18 жовтня в Раді ухвалили проект постанови спікера Володимира Литвина “Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Верховної ради України “Про зміну порядку обчислення часу на території України”.

У результаті українці перейшли на зимовий час в останню неділю жовтня, а Кабміну було доручено в місячний термін врегулювати із залученням експертів всі нюанси справи, у тому числі вирішити, чи доцільно переходити на літній час в 2012 році.

Водночас автор одного з “часових” законопроектів, регіонал Вадим Колесніченко вважає, що початкову ідею зменшити кількість стресів для українців перекрутили до неподобства. На його думку, уже почали думати не про здоров’я людей, а про політичні вигоди.

“Остаточні пропозиції в своєму законопроекті внесе Кабмін і, сподіваюся, парламент дослухається до думки вчених і буде прийнято науково обґрунтоване рішення, а не захищені інтереси окремих угрупувань”, – зауважив депутат.

tsn.ua