Закарпатський “Фронт Змін” допоміг юному письменнику Василю Малишці видати книгу

В Ужгороді відбулася презентація другої книги юного закарпатського письменника Василя Малишки. Збірка прозових творів під назвою “My Dreams” побачила світ за сприяння голови Закарпатської обласної організації партії “Фронт Змін” Валерія Лунченка.
Перше знайомство політика з обдарованим школярем відбулося після того, як цього року хлопчик став лауреатом дитячого літературного конкурсу “Україна, в якій я хочу жити”.  Творче змагання проводилося громадською організацією “Фронт Змін” по всій Україні, і троє наших земляків, в тому числі Вася, ввійшли до числа фіналістів конкурсу. Наприкінці літа під час нагородження переможців Вася зізнався, що назбирав достатньо творів, аби видати збірку, однак не має можливості реалізувати задум. Тоді Валерій Лунченко і взяв талановитого школяра під свою опіку.

Видання творів дітей – не часте явище в літературному житті Закарпаття. За словами директора поліграфічного центру “Ліра” Олени Кухарської, за останні 2 роки це четверта видана нею книга, причому автором двох із них був Василь Малишка. “Справа важлива і її потрібно підтримувати. Адже це чудовий стимул талановитій молоді для розвитку своїх творчих здібностей”, – підкреслила Олена.
“My Dreams” –  збірка казок і оповідань про те, що автор бачить навколо себе і про що мріє. Книгою Вася підводить символічну риску під своїм дитинством і вступає в новий етап свого життя, адже йому вже 13.

Збірка отримала позитивний відгук відомих закарпатських письменників. А в березні наступного року “My Dreams” поїде до Львова на міжнародний дитячий книжковий форум і стане першою книгою, що представлятиме дитяче літературне мистецтво нашої області на цьому престижному заході, повідомили газеті “НЕДІЛЯ” у прес-службі Закарпатської обласної організації Політичної Партії “Фронт Змін”.

Під час презентації збірки в обласній дитячій бібліотеці керівник закарпатського “Фронту Змін” пообіцяв і в подальшому опікуватися здібним хлопчиком. “Я хочу, щоб українці і в майбутньому славилися у світі як культурна нація. А тому ми повинні розвивати і підтримувати таланти. Бажаю Васі не втратити це чудове вміння мріяти і помічати навколо себе важливі речі. Зичу йому натхнення, терпіння, великої працездатності у здійсненні всіх творчих задумів”, –  зазначив Валерій Лунченко.

nedilya.at.ua