Закарпатським мнс-никам подарували спецавтомобілі

У закарпатських пожежників свято. Вперше за двадцять років, вони отримали два спецавтомобілі на базі «КАМАЗ», так звані – «вишки».

«Стріла драбини висувається на висоту 9-го поверху. Швидкість її приведення у бойову готовність становить приблизно дві-три хвилини. Це дуже важливий показник, адже під час пожежі дорога кожна секунда», – розповідають МНСники.

Як розповів журналістам начальник   управління МНС   України   в   Закарпатській   області Мирослав Щербей, зазначена техніка в першу чергу призначена для ліквідації надзвичайних ситуацій (пожеж, евакуації людей) у багатоповерхових будинках. «Один автомобіль залишиться в Ужгороді, а другий вже завтра буде передано мукачівським рятувальникам», – повідомив Мирослав Васильович.

Водночас автомобілі-ветерани, які понад двадцять років обслуговували Ужгород та Мукачево, відтепер нестимуть бойове чергування у Хустському районі та на Свалявщині.

Зупинився головний МНСник краю і на питанні готовності рятувальників до туристичного сезону, адже Закарпаття в зимовий період відвідують тисячі мандрівників. «Нажаль непоодинокими є випадки, коли вони не орієнтуючись в місцевості, заблукали. Але бійці гірських рятувальних частин завжди прийдуть на допомогу людині, яка її потребуватиме», – наголосив пан Щербей.

Інтернет-видання ClipNews.Info бажає читачам ніколи не створювати і не потрапляти в надзвичайну ситуацію, адже наслідком може стати чиєсь життя.

Данило Баник

rionews.com.ua