Великі конфлікти у невеликому селі

До редакції “РІО” звернулася голова села Ратівці на Ужгородщині Тетяна Андрусь, яка розповідає про шалений тиск, який чиниться на неї та її родину.

«Прошу Вас використати всі можливості реагування, щоб захистити мене та членів моєї сім’ї від планомірного цькування, психологічного і морального тиску, які тривають уже близько року, а також вчинювання фізичних розправ наді мною та моєю донькою Крістіною (18 років, студентка 2-го курсу стоматологічного факультету УжНУ)», — йдеться у зверненні. Голова села вважає, що все це роблять її колишні конкуренти по виборах, які програли.

Вона пише: «Ще напередодні виборів, що відбулися 31 жовтня 2010 року, на мене вчинявся психологічний тиск із метою приниження мене як особистості. Здійснювалося залякування з вимогою, щоб я зняла свою кандидатуру з перегонів. Поширювалися ганебні та неправдиві відомості про мене та членів моєї родини (шляхом анонімних листів, листів із фальшивими підписом, афіш та дискредитації через засоби масової інформації). Залякували телефонними дзвінками.

Після виборів цькування не припинилися, а навпаки — набрали обертів. До сільської ради навідувалися невідомі особи, які вчиняли скандали, намагалися зініціювати бійки, погрожували. Була вчинена провокація дати мені хабара. Розмови зі мною записували на професійній апаратурі та з окремих фраз монтувалися провокаційні начебто «вислови», після чого зловмисники приходили до мене в кабінет та шантажували, що даний запис потрапить до СБУ або в Інтернет. Все робилося для того, аби принизити мої честь та гідність, аби зламати мене психологічно і змусити відмовитися від посади сільського голови».

Тетяна Андрусь також пише, що на неї навіть був здійснений хуліганський напад, внаслідок якого вона дістала травми шийних хребців та струс мозку. Дісталося і її дочці, якій неодноразово зухвало погрожували, а 24 жовтня жорстоко побили. «Моя донька К. О. Андрусь внаслідок жорстокого побиття дістала серйозні тілесні ушкодження, кваліфіковані як середньої тяжкості, а саме струс головного мозку, розрив барабанної перетинки вуха, внаслідок чого у неї знизився слух та пошкоджено око, тож вона частково втратила зір», — пише голова села.

Вона також повідомила, що неодноразово зверталася у правоохоронні органи, однак відповідної реакції не було. «Якщо відверто хуліганські дії і вчинки тривалий час відкрито і зухвало здійснюються проти законно обраного голови сільської громади та членів її сім’ї і це не знаходить належної оцінки та реагування з боку правоохоронних органів та місцевої влади, у мене не залишається іншого, як звернутися за допомогою до громадськості та центральних органів влади, включаючи Генеральну прокуратуру і Міністерство внутрішніх справ України», — пише Тетяна Андрусь.

У зверненні називаються конкретні прізвища людей, які чинять хуліганські дії стосовно родини Андрусів, інформує rionews.com.ua