Яценюк прогнозує перемогу опозиції на виборах

За прогнозами лідера “Фронту змін” Арсенія Яценюка, опозиція може взяти на виборах більшість. Про це він сказав в інтерв’ю виданню “Фокус”.

“Це буде більшість із перевагою у два-три голоси. Може бути, 227 на 223”, – сказав Яценюк.

“Адже, по суті, у країні двопартійна система. Пострадянська протистоїть проєвропейській, минуле – майбутньому. Але є тенденція, підтверджена результатами місцевих виборів, що європейські цінності просуваються на схід, ближче й ближче до лігвища – Донецької області”, – зазначив політик.

Він повідомив також, що зараз тривають переговори між Батьківщиною, ВО “Свобода” і “Фронтом змін”. “У нас ідуть складні політконсультації. Кожна сила хоче одержати більшу кількість мандатів. Але головне – взагалі їх одержати”, – сказав він.

“На сьогодні в опозиції два підходи: поширитися на всі 225 округів, і другий – сконцентруватися на 150 округах. Ми підрахували, що нам має сенс активно працювати в 175 округах, у тому числі на сході”, – уважає Яценюк.

Він також сказав, що лідер партії УДАР Віталій Кличко “не сидить за столом переговорів, але різного рівня консультації проводяться”.

Зазначимо, що нещодавно відбулося злиття двох видних опозиційних політсил: “Батьківщини” і “Народної самооборони”.

ukranews.com