На ремонт дороги біля Ракошина треба ще 200 мільйонів

На черговій сесії обласної ради депутати підтримали звернення свого колеги Михайла Мотильчака до уряду та держагентства автомобільних доріг щодо виділення коштів для завершення будівництва дороги Київ – Чоп в обхід с. Ракошино Мукачівського району.«На відрізку Ужгород – Мукачево відмічено найбільшу інтенсивність руху автотранспорту – на окремих ділянках вона досягає майже 15 тисяч автомобілів на добу.
 
Оскільки автодорога Київ – Чоп пролягає через густонаселений пункт – с. Ракошино Мукачівського району, вона є аварійно небезпечною з точки зору безпеки руху як для автотранспорту, так і пішоходів. У зазначеному населеному пункті часто трапляються дорожньо-транспортні пригоди, зокрема і зі смертельними наслідками. Тому гостро постає необхідність вирішення питання першочергового будівництва п’ятикілометрового відрізку автомобільної дороги, а також мосту завдовжки 60 метрів погонних в обхід с. Ракошино Мукачівського району на ділянці автодороги Київ – Чоп.
 
З метою удосконалення організації  дорожнього руху та його безпеки,  поліпшення мережі доріг державного значення просимо розглянути можливість виділення у 2012 році коштів у обсязі 207,6 млн. грн. для завершення будівництва автомобільної дороги Київ – Чоп в обхід с. Ракошино Мукачівського району», – йдеться у тексті звернення.

 Прес-служба Закарпатської облради