Чоп – кращий по області

За період 2010 та 9 місяців 2011 року місто Чоп займає першу сходинку рейтингового показника серед міст та районів області в соціальному та економічному розвитку.Насамперед, це соціальний сектор економіки, де один із основних доходів населення є заробітна плата, темпи зростання якої за січень-вересень 2011 року зросли до відповідного періоду минулого року, на 122,7 % та склали 2697 грн. що на 127 % вище загально обласного показника. Слід відмітити, що на підприємствах міста відсутня заборгованість із виплати заробітної плати. За січень-вересень 2011 року працевлаштовано 115 осіб.

 Одним із основних досягнень є інвестиційна діяльність, так обсяг залучених прямих іноземних інвестицій в економіку міста на 01.10.2011 р. становить 14740,4 тис. доларів США що у розрахунку на одиницю населення становить 1656,2 дол. США. та в шість разів перевищує загально обласний показник.
 
 «Залученню інвестицій в економіку міста я приділяю велику увагу, адже це і нові робочі місця, і заробітна плата, збільшення дохідної частини міського бюджету – а це і проведення робіт з капітального ремонту житлового фонду, вирішення проблем з безперебійним водопостачанням, озелененням міста та фінансування галузі освіти. Так в цьому році ми провели заміну вікон в дошкільному закладі „Казка”, побудували сучасний спортивний майданчик в ЗОШ І-ІІІ ст..№1 та на майбутнє плануємо будівництво спортивного майданчика і в ЗОШ І-ІІІ №2. Оскільки БУ – 5 ДТГО Львівської залізниці припинило централізоване теплопостачання жителів міста міська влада почала працювати в напрямку забезпечення індивідуальними котлами соціально незахищеним верствам населення. В першу чергу це ветерани та інваліди Великої Вітчизняної війни, яким повністю було встановлено безкоштовне автономне опалення, їх у нас 20 чоловік, а ще 140 сім’ям, які потребують соціального захисту виділили газові котли. Звичайно, ще багато проблем міста потребують уваги, які ми плануємо найближчим часом вирішити. Загалом, я живу проблемами кожного чопівчанина» – говорить міський голова.
 
Роблячи підсумки роботи команди на чолі з міським головою Галиною Цар та окреслюючи високі здобутки в економічному і соціальному розвитку міста Чоп, хочеться вкотре наголосити, що напрямок роботи, який на себе взяла влада є вірним і ефективним. І це не дивно, адже міський голова завжди наголошує на одному „ нам довірила громада”.

Олена Яловчук, начальник відділу економіки і власності

mukachevo.net