В Україні почав роботу офіційний сайт Системи екстреного виклику 112

Міністерство з питань надзвичайних ситуацій повідомило про запуск офіційного веб-сайту системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112.

Як повідомили в МНС, за адресою http://www.112.gov.ua можна дізнатися про діяльність системи, її основні функції, механізм впровадження, рівень готовності, ознайомитися з інформацією про співпрацю України з міжнародним співтовариством у сфері забезпечення безпеки життя і здоров’я громадян.

“На сайті розміщуватимуться новини про впровадження Системи 112 в Україні, фото-та відеоматеріали, нормативно-правові акти, що стосуються цієї теми”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, Система 112 буде забезпечувати організацію надання комплексної екстреної допомоги населенню в разі виникнення або небезпеки виникнення загрози здоров’ю, життю, майну громадян або навколишньому середовищу, громадському порядку, інших небезпечних подій або правопорушень.

У МНС також повідомляють, що система екстреного виклику 112 має запрацювати в Києві, Львові, Харкові та Донецьку в II кварталі 2012 року, а в найближчій перспективі – у всіх населених пунктах країни.

Раніше глава МНС Віктор Балога заявляв, що американські урядові структури і компанії, що працюють у сфері запобігання та управління надзвичайними ситуаціями, будуть залучатися до створення в Україні системи екстреного виклику 112.

ua.korrespondent.net