Закарпаття: 90 малят зможуть відвідувати новий дитсадок у Дубриничах

90 малят зможуть відвідувати новий дитсадок, що його у середу, 15 лютого, відкрили у Дубриничах, що на Перечинщині. Заклад почали реконструювати ще у 2007-ому році. Для цього з обласного та державного бюджету було виділено майже 3,5 мільйона гривень. Привітати громаду села з новосіллям приїхали голова облради Іван Балога, голова ОДА Олександр Ледида, його заступник Іван Качур, очільники району. 

Керівник нового закладу Ярина Пекар повідомила, що до кінця минулого року в селі працював старий дитсадок, в якому діяла лише одна різновікова група із 27 діток. «Відвідувати новий дитсадок будуть 75 діток, але заяв від батьків, очікується ще більше», – поділилася Ярина Пекар.

Голова обласної адміністрації Олександр Ледида відзначив, що з кожним роком відсоток охоплення закарпатських діток дошкільною освітою зростає – нині він становить 62 відсотки. « Сьогодні такі дитсадки будуються чи не в кожному районі краю – на Хустщині, Рахівщині, Перечинщині та в багатьох інших. Ми працюємо так, аби не обділити жоден район. Тому, впевнений, продовжуватимемо цю важливу справу й надалі», – констатував керівник адміністрації.

Голова обласної ради Іван Балога відзначив: дошкільна освіта і надалі залишається серед пріоритетних в соціальній сфері.

«На релігійне свято Стрітення громада Дубриничів отримала чудовий подарунок – дитсадок. Зміна влади не вплинула на зміну пріоритетів у соціальній політиці. Попереднє керівництво області розпочало реконструкцію, а нинішнє – завершило. Загалом останнім часом в області відкрито чимало дитсадків, цього року це вже другий заклад. Незабаром новосілля святкуватимуть й дошкільнята села Макарьово Мукачівського району. Слід відзначити, що у цьому нам допомагають й закордонні партнери, зокрема з чеської Височіни, які й на цей рік планують інвестувати кошти в будівництво закарпатських дитсадків», – констатував Іван Балога.

З нагоди свята керівництво області та району вручило закладу чимало подарунків. Серед інших, очільник облради подарував малечі набори іграшок.

Прес-служба облради